Hujroh - Forum Pesantren Indonesia Alumni Pesantren Indonesia Forum      Misi Hujroh
 

Main juga kesini sul:
The Ghurfah Kisah Sukses Alumni Alumni di Luar Negeri Bisnis Online Hikayah fi Ma'had Railfans Dunia Pesantren Ekonomi Islam
Forum  Bisnis & Kerja  Jurnalistik 
Tijd Voor Een Nieuwe Motown Revival
Pages: [1]

(Read 54 times)   

Co Hujroh

  • Abadan fi Ma'had
  • ***
  • Co Hujroh No Reputation.
  • Join: 2018
  • Posts: 2046
  • Logged
Tijd Voor Een Nieuwe Motown Revival
« on: 22 Aug, 2019, 15:38:30 »
Tijd Voor Een Nieuwe Motown Revival

Van alle INDUSTRIES is de autobranche het meest verantwoordelijk voor het perfectioneren van de kunst van het retro. Het is de uitvinder van de Joe Isuzu-stijl verkoper en heeft snel ingespeeld op de nostalgische verlangens in zijn nieuwe modelontwerpen en reclame. Het is dan ook triest om te zien hoe de industrie haar ware aard onderdrukt en de klantgerichtheid als marketingaanpak omarmt.
Denk maar aan de retro referenties. De Mazda Miata, een eerbetoon aan de roadsters uit de jaren '50, die wordt geleverd met een zorgvuldig geplaatste uitlaat, was de eerste retro-auto-uitrol. De triomf in de markt zette de hele auto-industrie op weg naar Yesterville. Snelle volgers zijn onder meer de Chrysler PT Cruiser, een pastiche van de rechtopstaande sedans uit de jaren veertig; de Jaguar S-Type, een liefdevolle knipoog naar de stijl van de onsterfelijke Mark II, geliefd bij Britse politieagenten en hun criminele tegenhangers; en, het beste van alles, de New Beetle, die de kenmerkende vorm van de oude kever combineert met de nieuwste autotechnologie om een moderne auto met een anachronistische stijl te produceren. Het niet te overtreffen retro-autoprototype, Mazda's Miata, vierde onlangs zijn decennialange erfenis met een speciale editie ter gelegenheid van het tienjarig jubileum, waardoor het een neo-retro-auto is geworden.
Maar ondanks het succes van de retroproducten heeft de auto-industrie de retromarketing nog niet volledig omarmd. Voor elke publiciteitsstunt in oude stijl zijn er tientallen olieachtige toespelingen op de reactiesnelheid van de markt, de klantenservice en onze plicht is om te dienen. Saturnus zegt het allemaal.
Auto marketeers schamen zich onnodig voor hun Artful Dodger antecedenten. Zij proberen zich te verbergen door hun bedrieglijke DNA te verbergen, om hun bedrieglijke DNA te verhullen, maar alleen om te lijden aan de terugkeer van de onderdrukte retromarketing. Het is tijd dat er een einde komt aan de waanzin. De terugkeer van Joe Isuzu is een begin, maar de therapie moet dieper gaan. Het is tijd, autofabrikanten, om in contact te komen met je innerlijke huckster.