Hujroh - Forum Pesantren Indonesia Alumni Pesantren Indonesia Forum      Misi Hujroh
 

Main juga kesini sul:
The Ghurfah Kisah Sukses Alumni Alumni di Luar Negeri Bisnis Online Hikayah fi Ma'had Railfans Dunia Pesantren Ekonomi Islam
Forum  Bisnis & Kerja  Jurnalistik 
Bedrijven Wereldwijd Push Aside Borders (wereldwijd)
Pages: [1]

(Read 35 times)   

Co Hujroh

  • Abadan fi Ma'had
  • ***
  • Co Hujroh No Reputation.
  • Join: 2018
  • Posts: 2084
  • Logged
Bedrijven Wereldwijd Push Aside Borders (wereldwijd)
« on: 11 Sep, 2019, 15:16:28 »
Bedrijven Wereldwijd Push Aside Borders (wereldwijd)

Eastman, Travelocity en de andere bedrijven die in dit boek worden geprofileerd, zijn early movers, wier successen en mislukkingen in de wereldeconomie belangrijke lessen voor alle marketeers bevatten. Net als talloze andere bedrijven verkopen zij goederen en diensten aan consumenten en zakelijke afnemers en nemen zij deel aan complexe vraag- en aanbodketens die over de hele wereld doorkruisen. Wat hen onderscheidt van veel bedrijven is dat zij een groeiende vraag naar of potentieel voor hun producten zagen groeien buiten hun thuisland of binnen een etnische gemeenschap die zij eerder genegeerd hebben. Ze realiseerden zich dat ze het internet konden gebruiken om bestaande verkoopkanalen aan te vullen met meer informatie voor de aankoop of om het leven na de verkoop beter te maken door ondersteuning in het land zelf. Vervolgens deden ze iets: ze investeerden wat nodig was om die markten via het web te ondersteunen.
Deze bedrijven profiteren van de mogelijkheid om via internet te projecteren.
zichzelf en hun boodschappen naar nieuwe markten, de klok rond en over de hele wereld, iets wat een weloverwogen planning en meerjarige ontwikkelingsprojecten in de pre-internetbusiness wereld vergde. Voor het web beschikten alleen grotere bedrijven zoals Embraer, McDonald's, Sony en Volkswagen over voldoende middelen om de nodige infrastructuur op te zetten voor een wereldwijde gemeenschap. Het web heeft deze eis van massale schaal en middelen om de internationale markten te betreden, geschrapt. Nu hebben zowel grote als kleine bedrijven geleerd dat hun bedrijven zichtbaar zijn voor de hele wereld, alleen al door het hebben van een website.
Hoe de Internet Technologie een Nieuw Continent heeft gecreeerd zonder dat het een nieuw Continent is geworden.
Grenzen Dit achtste continent van e-business en online handel bestaat als een overlay op de fysieke wereld van de fysieke wereld van baksteen en mortel, gekenmerkt door zijn afhankelijkheid van en algemene overeenstemming over een gemeenschappelijke set van technologische regels genaamd Internet Protocol (IP). Zonder dit protocol is het internet slechts een stelletje draden. IP is de elektrische stroom die het internet aandrijven - het noodzakelijke ingrediënt voor het aandrijven van internetcommunicatie, handel en samenwerking over de hele wereld. Alle bedrijven die ik heb geïnterviewd, gebruiken IP om hun interne systemen te beheren, nieuwe markten aan te boren of hun vraag- en aanbodketens te voorzien.
In tegenstelling tot de ongerealiseerde projecties over dot.com bonanzas, heeft deze internetelektriciteit aantoonbare voordelen die de meeste financiële analisten en experts niet hebben kunnen kwantificeren. Slechts 10 jaar geleden kon het een half jaar duren voordat twee bedrijven gegevens tussen hun verschillende systemen konden overdragen en miljoenen dollars kosten, en het idee van wereldwijde toeleveringsketens was ondenkbaar. Tegenwoordig kan een bedrijf, vanwege de wijdverbreide implementatie van IP en de ondersteunende infrastructuur van webstandaarden door zowel aanbieders als kopers van hardware en software, zijn externe website aansluiten op zijn interne fulfilmentsystemen. Vanwege IP kan een tiener in Duitsland een gebruiksvriendelijke interface bekijken op landsend.com, één keer klikken en binnen drie dagen een jeans laten verschijnen. IP maakt het mogelijk voor twee bedrijven die besluiten om voor een project een partner te kiezen, om snel de bijbehorende applicaties samen te voegen. (Hoewel dit geen eenvoudige taak is, wordt het elke dag gedaan.)
Het is dit IP-gedefinieerde achtste continent dat Eastman en Trave-locity hun bereik over de hele wereld heeft laten uitbreiden. Voorlopig legt het Achtste Continent in ieder geval minder beperkingen op dan de zeven continenten met hun zeven grenzen. In feite zijn de enige echte grenzen op het achtste continent mentale grenzen die je ervan weerhouden om de wereldwijde krachtpatser binnen je bedrijf te ontketenen. Nu dat u uw producten en diensten kunt projecteren
overal ter wereld via dit kant-en-klare kanaal, is de volgende stap om uit te zoeken hoe u een beroep kunt doen op de honderden miljoenen web-gebaseerde klanten, het temperen van uw plannen op basis van de talen, verschillende koopgedrag, zakelijke praktijken en wettelijke beperkingen die bestaan in het land van elke klant van herkomst.
Wat moet uw volgende stap zijn?
gebruikelijke en laat uw internationale vooruitzichten aan hun lot over, zoals veel bedrijven hebben gekozen om te doen. Of u kunt ervoor kiezen om uw corporate value propositions af te stemmen op een publiek buiten uw traditionele comfortzone van binnenlandse marketing. Voor de meeste bedrijven zou het een vergissing zijn om thuis te blijven. Tegen het einde van 2002 zal het wereldwijde bedrijf met internettoegang een must-have zijn voor grote bedrijven en een kritieke weg naar groei worden voor kleinere bedrijven die hun omzet willen verhogen en hun merk wereldwijd willen promoten (zie figuur I.2). De uitdaging zal erin bestaan de juiste markten te kiezen om toe te treden.